KATEGORIJE

Otvorena konferencija Wave for Tourism

01.10.2021. / vijesti / studenti

Ponosni smo na vašu proaktivnost i inicijativu u organiziranju ove konferencije. Bitno je što razumijete i promovirate vrijednosti održivog razvoja, upravo u ovoj godini zelenog i digitalnog. Isto je tako očito da pristajete samo na vrhunsku razinu u turizmu i ugostiteljstvu, kao i da da prepoznajete važnost umreženosti s budućim kolegama, obratila se studentima danas, 1. listopada 2021. prof. dr. sc. Senka Maćešić, prorektorica za digitalizaciju i razvoj. Prorektorica Maćešić prisustvovala je u ime uprave Sveučilišta u Rijeci i rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije otvaranju 1. četverodnevne konferencije Wave for Tourism, koju je organizirao Studentski zbor Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci.

Otvaranje konferencije održano je u jutarnjim satima na Fakultetu u Iki, a uz prorektoricu Maćešić, uvodne riječi uputili su i prof. dr. sc. Sandra Janković, dekanica Fakulteta te g. Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije.

Konferencija Wave for Tourism (W4T) inicijativa je studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Smještajem u Kvarnerskom zaljevu u kojem se Mediteran najdublje usjekao u kopno Srednje Europe, Opatija kao kolijevka hrvatskog turizma predstavlja idealan centar susreta svih studenata turizma i srodnih područja na razini cjelokupne Europe.  Cilj konferencije je ponuditi nova znanja i iskustva renomiranih stručnjaka iz područja turizma, hotelijerstva, marketinga, prodaje, menadžmenta i održivog razvoja. Kroz transfer znanja, razmjenu iskustava, umrežavanje i druženje kreirat će se lideri nove generacije.

Cilj je konferencije ponuditi nova znanja i iskustva renomiranih stručnjaka iz područja turizma, hotelijerstva, marketinga, prodaje, menadžmenta i održivog razvoja. Vizija konferencije je pozicionirati se kao najkvalitetnija studentska konferencija u području turizma te srodnih područja kako na regionalnoj tako i na međunarodnoj razini. Misija konferencije je omogućiti studentima turizma i srodnih područja umrežavanje, prijenos znanja, upoznavanje eminentnih stručnjaka te aktivnu participaciju u kreiranju turizma 21. stoljeća. Konferencija je namijenjena svim studentima iz područja turizma te ostalih srodnih područja i zainteresiranim pojedincima koji žele usvojiti nova znanja i iskustva.

Unutar četiri dana trajanja konferencije održavaju se predavanja 16 renomiranih stručnjaka koji su podijeljeni prema sekcijama:

  1. Održivi turizam
  2. Digitalni turizam
  3. Luksuzni turizam
  4. Marketing

Više o ovoj četverodnevnoj studentskoj konferenciji možete pronaći na: mrežnim stranicama https://wave4tourism.fthm.hr/

Skip to content