KATEGORIJE

Otvorene prijave na EQUALS inovacijski kamp u Rijeci; traže se digitalna rješenja za rodnu ravnopravnost

22.09.2022. / vijesti / diversity

Kao dio regionalnog partnerstva EU projekta „EQUALS-EU za ravnopravnost spolova u digitalnom dobu“, Fakultet zdravstvenih studija organizira inovacijski kamp posvećen  digitalnim i suvremenim rješenjima za rodno ravnopravno društvo, a koji će biti održan u prostorijama Fakulteta, u petak, 30. rujna 2022. s početkom u 10.00 sati.

Pod motom “Co-Create for gender equity“, hrvatsko izdanje inovacijskog kampa jedan je u nizu hackathona i i kampova koji se održavaju u čak 24 zemlje Europe u sklopu projekta EQUALS-EU.

Za svaki događaj timovi će razviti nova rješenja koja doprinose ravnopravnosti spolova i digitalnoj uključenosti žena s fokusom na potrebe lokalnog konteksta, a riječko izdanje “Women as Role Models and Active Citizens“ u potrazi je za inovativnim politikama, praksama i digitalnim rješenjima u područjima znanosti, nenasilja i lokalnih politika.

Uvoda izlaganja održat će Daria Glavan Šćulac, povjerenica za različitost Sveučilišta u Rijeci, s temom rodno ravnopravnog sveučilišta i zajednice. O rodno uvjetovanom nasilju govorit će Tina Kovačić, koordinatorica programa i voditeljica ureda Centra za nenasilje i ljudska prava „SOS Rijeka“, a docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Ana Marija Sikirić Simčić predstavit će rodno odgovorni lokalni proračun.

Sudionici će kroz timski rad i mentoriranje predlagati inkluzivne inovacije za navedena područja, a žiri će odabrati tri najbolje inicijative. Pobjednički timovi dobit će priliku da kroz online mentorstvo i obuku dalje razviju svoj rad dok će vođa tima sudjelovati po tjedan dana u inovacijskom kampu u Valenciji, Ženevi i Rigi na dodatnom razvoju ideja i vještina. Vrijedi napomenuti kako za sudjelovanje nije potrebno prethodno znanje, a svim sudionicima u sklopu kampa izradit će se i profesionalne fotografije.

Više o inovacijskom kampu dostupno je OVDJE, a program OVDJE. Prijave su otvorene do 28. rujna 2022. na POVEZNICI.

„EQUALS-EU Regionalno partnerstvo za rodnu ravnopravnost u digitalnom dobu“ međunarodni je projekt koji provodi 19 projektnih partnera iz Europe i šire pod vodstvom Oslo Metropolitan Sveučilišta. Započeo je u siječnju 2021., a završit će u prosincu 2023. Projekt se financira iz programa EU Obzor 2020.

Više o projektu: www.equals-eu.org

Facebook: https://www.facebook.com/equalseu

Skip to content