KATEGORIJE

Otvorene prijave za “KoUP” Cooperation Funding 2023 pri Sveučilištu u Potsdamu

13.12.2022. / vijesti / inovacije

Sveučilište u Potsdamu je u prosincu 2022. otvorilo prijave za liniju financiranja “KoUP”

Cilj “KoUP” financiranja jest uspostaviti i razviti suradnju između Sveučilišta u Potsdamu i partnerskih sveučilišta u prioritetnim zemljama i regijama, što putem YERUN mreže uključuje i Sveučilište u Rijeci. 

Pravo prijave imaju profesori i članovi akademskog osoblja na svim fakultetima Sveučilišta u Potsdamu, uključujući doktorande (zajedno s profesorom) te shodno tome, partneri se ne prijavljuju direktno na poziv, već to rade njihovi suradnici sa Sveučilišta u Potsdamu. 

Financiranje je omogućeno u dva smjera: 

  • U kontekstu suradnje u nastavi i studijima, ovim pozivom financira se razvoj mjera u području međunarodnog online učenja kao virtualnih formata ili formata s određenim zahtjevima za pohađanje nastave uživo i korištenje digitalnih medija u suradničkoj nastavi. 
    Financira se i zajednički razvoj i/ili razmjena digitalnih sadržaja za nastavu, razvoj zajedničkih modula ili studijskih programa, razvoj i izvođenje ljetnih škola u Potsdamu ili inozemstvu koje uključuju studente iz Potsdama i/ili izvođenje nastavnih posjeta. 
    Prihvatljivi za financiranje su troškovi putovanja i smještaja istraživača i studenata, oprema i potrošni materijal, mjere u vezi s pripremama za nastavu te je moguće financirati diplomirane asistente za popratne poslove. 
  • Što se tiče istraživačke suradnje, osigurana su sredstva za pripremu zajedničkih prijava za financiranje. S tim ciljem mogu se odobriti sredstva za zajedničke radionice, opremu, financiranje u kontekstu publikacija, istraživačkog rada ili sastanaka konzorcija. 

Maksimalno financiranje po projektnoj prijavi je 4.000 EUR ili 8.000 EUR, ovisno o skupini zemalja. Sredstva se moraju iskoristiti u kalendarskoj 2023. godini. 

Rok za prijave je 15. siječnja 2023. te se iste podnose elektroničkim putem.  

Više informacija o pozivu dostupno je na poveznici

Skip to content