KATEGORIJE

Otvorene prijave za akceleracijski Bootcamp

09.03.2021. / vijesti / sveučilište i društvo

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEPRI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan trodnevni program ubrzanog razvoja i unaprjeđenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva. Najbolji timovi dobit će mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.

Akceleracijski Bootcamp krenut će u utorak, 30. ožujka 2021. u 17 sati , kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati jesu: definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Događaj završava u četvrtak u 19 sati, a najbolji će timovi dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. RCK HUB je besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma, koja je po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja i koju žele plasirati na tržište.

Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a će dobiti edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu. Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.

Bootcamp će biti održan putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Moguća je prijava u timu ili individualno, neovisno o tome da li imate već razrađenu ideju ili ne. Ukoliko se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog problema iz domene turizma i ugostiteljstva.

Prijave kreću 8. ožujka te traju do 22. ožujka, a više informacija o samom projektu i natječaju možete pronaći na https://www.step.uniri.hr/event/akcija/akceleracijski-bootcamp-vol-1/.  

RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 01.04.2020. do 01.12.2023. godine.

Za dodatne informacije možete se obratiti na e-adresu rck@uniri.hr.

Skip to content
Virtualna sova UNIRI