Otvorene prijave za studentsko case study natjecanje Realizator 2019.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave na četvrtu ediciju studentskog case study natjecanja Realizator 2019.  Dosadašnjih 220 uključenih studenata u 84 tima s 11 sveučilišnih sastavnica, te 13 poduzeća i institucija potvrđuju uspješnost Realizatora kao primjera dobre prakse povezivanja sveučilišne i poslovne zajednice.

Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, studenti dobivaju mogućnost primijeniti stečeno znanje i razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku, mladi istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja na zadani izazov dok bogati popratni program potiče umrežavanje i stvaranje prvih poslovnih poznanstava.

Ovogodišnji partneri i slučajevi su: Arriva Hrvatska – „Osmisliti razvoj loyalty programa“, Dogma nekretnine – „Primjena novih tehnologija u prometu nekretninama“, Grad Kastav – „Vandalizam u Gradu Kastvu“, Jadran galenski laboratorij – „Zaštita prava intelektualnog vlasništva“, MEP – „Analiza isplativosti razvoja proizvoda 3D SIMULATOR ZA SIGURNO UPRAVLJANJE PROMETOM LNG TANKERA  u nastavi i edukaciji pomoraca“ i Njivice Hoteli – „Sustav nagrađivanja zaposlenika u hotelskoj industriji“. Novitet četvrte edicije je i Secret case, poslovni slučaj manje zahtijevnosti čija tema ostaje tajna do početka natjecanja, a pobjedničko rješenje realizirat će se u praksi.   

Realizator 2019. program podijeljen je u pet modula: START (Otvorenje natjecanja i predstavljanje poslovnih slučajeva i partnera), SUPPORT (radionice generiranja inovativnih ideja i pripreme rješenja), LEARN & MINGLE (interaktivne edukcije i umrežavanje s poduzetnicima, kreativcima i inovatorima), PLAY (priprema pitch-a, izlaganja rješenja u tri minute) i WIN (Završnica natjecanja Pitching Day Competition, prezentiranje poslovnih rješenja stručnom žiriju i proglašenje pobjednika).

Pobjednici Realizatora iz 2016.

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu od 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, bit će uručena i nagrada za najaktivniji tim, a pobjedničkim timovima osiguran je i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

Otvorenje i predstavljanje poslovnih partnera i slučajeva zakazano je za 22. listopada 2019. u 17 sati u Step Ri-u (Ulica Radmile Matejčić 10, Rijeka). Natjecanje je otvoreno svim studentima u Rijeci, a mogu sudjelovati u timovima od dva do četiri člana. Prijave se vrše online na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta u Rijeci do 27. listopada 2019.

Natjecanje od 2016. godine provodi Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Znanstveno tehnologijskim parkom Step Ri i uz potporu Primorsko-goranske županije kao aktivnost fonda Studenti za društvo znanja.