KATEGORIJE

Otvorene registracije za EU Tjedan valorizacije znanja 2023

15.03.2023. / vijesti / inovacije

Europska komisija poziva sve zainteresirane dionike koji djeluju u području valorizacije znanja da se registriraju za sudjelovanje na EU Tjednu valorizacije znanja 2023. (engl. EU Knowledge Valorisation Week 2023).

EU Tjedan valorizacije znanja 2023. vodeći je događaj koji doprinosi ciljevima Europskog istraživačkog prostora i Inovacijske agende EU-a, a cilj mu je poboljšati politike, ulaganja, kapacitete i vještine u valorizaciji znanja prikazivanjem nadahnjujućih praksi, razmjenom iskustava i poticanjem prekograničnog dijaloga.

Događaj će povezati dionike diljem Europe i potaknuti dijalog i razmjenu znanja. Povećanje kapaciteta i vještina za valorizaciju znanja u Uniji presudno je za ubrzanje upotrebe znanstveno utemeljenih rješenja i izuma za oporavak te zelenu i digitalnu tranziciju.

Događaj će se održati virtualnim putem od 25. do 28. travnja 2023. godine. Svi webinari moći će se pratiti uživo, a snimke će biti dostupne na Knowledge Valorisation platformi.

U sklopu tjedna, u četvrtak 27. travnja prof. dr. sc. Saša Zelenika, prorektor za strateške projekte, održat će predstavljanje RIMAP platforme Sveučilišta u Rijeci i Regionalne razvojne agencije PGŽ kao primjera dobre prakse suradnje između industrije i znanosti.

Program događanja je dostupan na poveznici.
Sudjelovanje na događaju je besplatno, a više informacija o registraciji možete pronaći na poveznici.

EU tjedan valorizacije znanja zajednički organiziraju Glavna uprava Europske komisije za istraživanje i inovacije, države članice EU-a i zemlje Europskog gospodarskog prostora, kao i dionici koji će predstaviti svoje primjere najboljih praksi.

Skip to content