KATEGORIJE

Otvoreni novi pozivi u okviru MSCA u programu Obzor Europa

17.05.2022. / vijesti / eu projekti

Europska komisija otvorila je nove pozive za potporu istraživačima za studijske programe, razvoj vještina i razvoj karijera u okviru djelovanja Marie Skłodowska-Curie (MSCA):

  • MSCA – Doktorske mreže: natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

    S budžetom od 428,2 milijuna eura u 2022. godini financirat će se konzorcijski projekti, sastavljeni od sveučilišta, istraživačkih i znanstvenih centara, pripadnika neakademskog sektora, a s ciljem osposobljavanja nove generacije doktorskih studenata. Konzorciji predlažu doktorske programe u akademskom sektoru i izvan njega.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 15. studenoga 2022. godine. Više informacija o natječaju dostupno je na Funding & tender opportunities portalu i na poveznici.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan za MSCA Doktorske stipendije, koji će se održati 1. lipnja 2022. godine. Pozivi i detalji za informativni dan bit će pravovremeno poslani i objavljeni na Obzor Europa nacionalnom portalu. 

  • MSCA – Postdoktorske stipendije: stipendije su namijenjene istraživačima s doktoratom, s ciljem jačanja kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu, međusektorsku i međudisciplinarnu mobilnost.

U okviru djelovanja Marie Sklodowska-Curie projekata za Postdoktorske stipendije u 2022. godini izdvojeno je 257 milijuna eura.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 14. rujna 2022. godine. Više informacija o natječaju dostupno je na Funding & tender opportunities portalu i na poveznici.

Izvor: nacionalni portal Obzor Europa

Skip to content