KATEGORIJE

Platforma Open Research Europe

12.04.2023. / vijesti / eu projekti

Open Research Europe (ORE) je platforma na kojoj znanstvenici mogu objaviti publikacije proizašle iz projekata programa Obzor 2020., Obzor Europa, COST akcija i Euratom. U dvije godine postojanja, od ožujka 2021. godine, na platformi su prihvaćene publikacije iz svih znanstvenih područja više od 1800 autora iz više od 340 institucija, te je trenutno dostupno više od 340 članaka. Također, Open Research Europe je indeksiran u mnogim citatnim bazama podataka, kao što su Scopus, Google Scholar, ERIH Plus i drugi.

Vrijedan edukativni dio za znanstvenike, Resource Hub, sadrži upute i pojašnjenja poput Understanding open data, What are the opportunities at Open Research Europe for Early Career Researchers?.

Više informacija o karakteristikama te dostignućima platforme može se naći u članku “Celebrating two years of Open Research Europe“, dok video snimka, dostupna na poveznici, prikazuje glavne značajke platforme.

Poveznica za podnošenje i pretraživanje radova dostupna je ovdje, a više informacija može se pronaći na poveznicama za često postavljena pitanja, politiku te proces objavljivanja.

Skip to content