KATEGORIJE

Platforma Vitae – lider u podršci profesionalnog razvoja istraživača – registriraj se

03.06.2024. / vijesti / znanstvenici

U suradnji s platformom Vitae, liderom u podršci profesionalnom razvoju istraživača, Sveučilište u Rijeci omogućuje dvogodišnje članstvo s punim pristupom resursima koje ova platforma nudi.

O Vitae

Vitae je globalni lider u podršci profesionalnom razvoju istraživača, s dugogodišnjim iskustvom u radu s institucijama koje teže istraživačkoj izvrsnosti, inovacijama i društvenom utjecaju.  Platforma omogućuje profesionalni razvoj i osposobljavanje za istraživače sa misijom unaprjeđenja visokog obrazovanja kroz razvoj i trening istraživača.

Pravo na korištenje uvjeta punog članstva

Svi djelatnici Sveučilišta u Rijeci, uključujući akademsko i stručno osoblje, koji imaju „@uniri“ domenu u e-mail adresi, imaju pravo na besplatno dvogodišnje članstvo na Vitae platformi. Ova prilika pruža pristup širokom spektru programa i resursa koji vam mogu pomoći u unaprjeđenju akademske karijere.

Osim besplatnog pristupa resursima na platformi, koje su dodatne mogućnosti koje Vitae nudi?

Ključan resurs predstavlja mrežna stranica koja pruža korisne elemente u svezi razvoja i planiranja karijere, pripremu kvalitetnog CV-a i mnoge druge korisne alate.

No, uz to, Vitae dodatno nudi i raznovrsne programe profesionalnog i karijernog razvoja prilagođene različitim fazama karijere istraživača, uključujući primjerice jednodnevne treninge – usmjerene na specifične vještine i potrebe, webinare i online rješenja koji omogućuje fleksibilan pristup učenju.

Programi koje se nude razvijeni su u suradnji s istraživačkom zajednicom i mrežom iskusnih profesionalnih trenera. Svi programi temelje se na interaktivnom i iskustvenom pristupu učenju, koristeći aktivnosti, studije slučaja, diskusije i prilike za refleksiju.

Uz besplatan pristup resursima na platofmi, tijekom razdoblja punog dvogodišnjeg članstva, djelatnici UNIRI imat će prilike u njima sudjelovati pod uvjetima koji su navedeni kod svakog programa. Sudjelovanje u navedenim programima često se naplaćuje te molimo da na to obratite pažnju.

Ključni programi:

Neki od ključnih programa:

Effective Researcher 1: Getting Started (1 dan) – Uvodni program za nove doktorande.

Effective Researcher 2: How to be an Effective Researcher (1-2 dana) – Razvoj komunikacijskih, planerskih i liderskih vještina.

Careers in Academia (1 dan) – Razumijevanje uloga i odgovornosti u akademskoj karijeri.

Finish Up, Move On (2 dana) – Priprema za završetak doktorata i prelazak u sljedeću fazu karijere.

GRADschools (3 dana) – Razvoj prenosivih vještina kroz empirijsko učenje.

Započnite istraživanje dostupnih resursa putem registracije na  mrežnoj stranici Vitae platforme.

Skip to content