KATEGORIJE

Po prvi puta “Praktična informatika” u programu S3D

14.04.2023. / vijesti / treća dob

U okviru programa Sveučilišta za 3. dob pri Sveučilištu u Rijeci, održava se ciklus predavanja iz informatike “Praktična informatika” pod vodstvom predavača Dejana Ljubobratovića mag. educ. math. et inf., s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, Sveučilišta u Rijeci.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom na Učiteljskom fakultetu.

Ukratko o temama koje se obrađuju:

Kratki program rada (5 blokova po 2 školska sata):
1. Osnove rada na računalu (windows, rad s datotekama, korištenje prijenosnih medija, sučelje, …)
2. Pretraživanje interneta (internet, web adrese, tražilice, pretraživači, spremanje favorita, …)
3. Komunikacija putem interneta (mail, forumi, chat, skype, …)
4. Pametni mobiteli (android) i osnove rada s njima (android, Google račun, trgovina, aplikacije, fotografije, pohrana, …)
5. Usluge e-građani (kako se prijaviti, koje su usluge dostupne i kako ih koristiti)

O predavaču:

DEJAN LJUBOBRATOVIĆ mag. educ. math. et inf., predavač pri Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija, Sveučilišta u Rijeci.

Godine 2003. završio je Filozofski fakultet u Rijeci te stekao zvanje profesora matematike i informatike. Nakon završetka školovanja (2004 – 2006) radi kao voditelj Ustanove za obrazovanje odraslih Ivora u Rijeci, nakon čega kao ravnatelj i osnivač vodi Ustanovu za obrazovanje odraslih Azura u Puli (2006-2013), paralelno radi kao asistent iz informatike na Učiteljskom fakultetu Rijeci, odsjek Gospić (2008-2011) koji 2011. godine prelazi pod upravljanje Sveučilišta u Zadru te slijedeće tri godine radi kao asistent na Odjelu za nastavničke studije Sveučilišta u Zadru (2011-2014.). Godine 2014. počinje raditi kao nastavnik informatike u osnovnoj školi sve do 2017. godine kada postaje zamjenik općinske načelnice Općine Čavle. Funkciju zamjenika općinske načelnice profesionalno obnaša do prosinca 2019. kada počinje raditi kao asistent na Odjelu za informatiku, Sveučilišta Rijeci, gdje je trenutno zaposlen na radnom mjestu predavača.

Poslijediplomski doktorski studij informatike, modul Inteligentni računalni sustavi upisuje 2018. godine na Odjelu za Informatiku Sveučilišta u Rijeci, te ga trenutno pohađa.

Skip to content