KATEGORIJE

Počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci uglednom znanstveniku Sir Johnu Hardyju

20.06.2023. / vijesti / o sveučilištu

Na danas održanoj 83. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci prihvaćeno je Izvješće Stručnog povjerenstva za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnog doktorata kojim se Sir Johnu Hardyju dodjeljuje počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci za istaknuti doprinos od trajnog značaja svjetskoj znanosti i znanstvenoj edukaciji kao i izuzetan doprinos Sveučilištu u Rijeci. Svečana će promocija biti održana u rujnu 2023.

Članovi Senata obaviješteni su o izboru dr. sc. Davora Vašičeka s Ekonomskog fakulteta u Rijeci na znanstveno-nastavno radno mjesto redovitog profesora u trajnog zvanju. U nastavku sjednice usvojena je Odluka o raspisivanju Natječaja za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih i stručnih diplomskih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u akademskoj godini 2023./2024.

Na javnu raspravu stavljen je Prijedlog pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu u Rijeci, Prijedlog pravilnika o studiranju studenata kategoriziranih sportaša i studenata sportaša Sveučilišta u Rijeci te Prijedlog pravilnika o međunarodnoj razmjeni studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus programa. Javna rasprava bit će otvorena na mrežnim stranicama Sveučilišta do 10. srpnja 2023. godine.

U razdoblju od 12. listopada 2022. do 8. svibnja 2023. Uprava Sveučilišta u Rijeci organizirala je  razgovore sa stručnim vijećima sastavnica, a u vezi s provedbom Strategije Sveučilišta u Rijeci 2021. – 2025. i pozicioniranjem Sveučilišta u Rijeci u sustavima rangiranja, s ciljem identificiranja politika i praksi koje bi mogle unaprijediti kvalitetu rada, poboljšati rezultate i zadovoljstvo studenta i zaposlenika Sveučilišta. Nakon posjeta svim sastavnicama i razgovora s članovima fakultetskih/odjelnih vijeća, upravama i djelatnicima Sveučilišne knjižnice i Studentskog centra, izdvojeni su prioritetni smjerovi daljnjeg razvoja koje je u narednom razdoblju potrebno pretočiti u politike i prakse Sveučilišta u Rijeci

U sklopu tematske točke ravnatelj CARNeta-a Hrvoje Puljiz predstavio je projekt e-Sveučilišta, projekt digitalne preobrazbe visokog obrazovanja, financiran sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2025. Uz CARNet, kao voditelja projekta, partneri su SRCE, AZVO i NSK.

Rektorica je najavila svečanu dodjelu počasnog doktorata prof. dr. sc. Ivanu Đikiću, koja će se održati 4. srpnja 2023. U sklopu svečanosti profesor Đikić održat će i predavanje naziva „Obrazovanje za budućnost”.

Skip to content