KATEGORIJE

Poduzetnici godine iz Infobipa

11.04.2019. / vijesti / međ. suradnja

petak, 29. ožujka 2019.


Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip dobitnici su nagrade EY Poduzetnik godine za 2018. godinu, objavljeno je na svečanosti održanoj u četvrtak navečer u zagrebačkom klubu Lauba. Sveučilište u Rijeci potpisalo je je početkom ožujka ove godine Sporazum o suradnji s ovom uspješnom tvrtkom.

Infobip, čije je sjedište u istarskom Vodnjanu, zapošljava više od 1500 ljudi u 61 uredu na svim kontinentima, a kako je pojasnio jedan od osnivača tvrtke Silvio Kutić, Infobip je komunikacijska platforma u “oblaku”, koja omogućuje mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata sa svojim korisnicma, na svakom kanalu i uređaju u bilo kojem dijelu svijeta.

Tvrtka surađuje s tehnološkim gigantima kao što su, Uber, Facebook i WhatsApp. Kutić ističe da je samo u 2018. godininjihove usluge koristilo 4,7 milijardi ljudi, odnosno dvije trećine svjetske populacije.

U Hrvatskoj u slijedeće tri godine žele postati centar izvrsnosti i inženjerstva te planiraju zaposliti tisuću programera i tisuću inženjera, dok od Vodnjana žele stvoriti znanstveno-tehnološki grad gdje bi doveli tristo inženjera iz cijelog svijeta koji bi tamo živjeli i radili.

Skip to content