Postani polaznik YUFE Akademije!

Dana 16. listopada 2020. službeno su otvorene prijave za prvo izdanje YUFE Akademije. YUFE Akademija zajednička je inicijativa svih sveučilišta članova YUFE saveza, a cilj je razmijeniti znanje i ideje te studentima, zaposlenicima i zainteresiranim građanima pružiti pravi osjećaj o svemu što YUFE radi i pruža.

Kroz pet tjedana u studenom i prosincu bit će održana četiri online predavanja tjedno, i to na različitim YUFE sveučilištima, čime će polaznici moći „putovati” Europom, odnosno posjetiti deset europskih zemalja te proširiti svoje znanje slušajući 20 različitih predavanja. Svih 20 online predavanja zajedno čine program koji možete pratiti u cijelosti ili samo neke njegove dijelove. Sva predavanja zajedno čine YUFE Akademiju, priliku za dodatno učenje i upoznavanje studenata i zaposlenika drugih europskih sveučilišta, kao i građana drugih europskih zemalja.

YUFE Akademija 2020. usredotočit će se na prvo fokusno područje YUFE-a: europski identitet i odgovornosti u globalnom svijetu. Predavanja predstavljaju vrijednosti, kulturu i korijene suvremene Europe, ali gledaju i na budućnost Europe, kao i na ekonomske promjene te obrazovanje i turizam u svijetu za vrijeme i nakon pandemije uzrokovane virusom COVID-19. Uzimajući u obzir sustvaralački i otvoreni duh YUFE saveza, publika može aktivno sudjelovati postavljajući pitanja, dajući primjedbe i prijedloge.

U sklopu ove inicijative, Sveučilište u Rijeci nudi dva predavanja:
European Dimension in Education (30. listopada 2020., predavanje će održati prof. dr. sc. Jasminka Ledić)
From Dissonant Heritage to Dark Tourism in Southeastern Europe (30. listopada 2020., predavanje će održati izv. prof. dr. sc. Vjeran Pavlaković).

Popis svih predavanja (s datumima i kratkim opisom) možete naći na sljedećoj poveznici, a prijave za prvi ciklus predavanja traju do 27. listopada 2020.

Skip to content