KATEGORIJE

Postanite članom ekspertne skupine projekta OPUS za otvorenu znanost

15.12.2022. / vijesti / eu projekti

Projekt OPUS (Open Universal Science) poziva sve zainteresirane znanstvenike koji djeluju u području otvorene znanosti da postanu članovima ekspertne skupine za otvorenu znanost. Članovi će dobivati redovite obavijesti o napretku projekta te će imati priliku  pridonijeti raspravama o ključnim projektnim pitanjima iz domene otvorene znanosti.

Prijavu je moguće izvršiti popunjavanjem  pristupnice.

U okviru projekta OPUS koji je započeo u rujnu ove godine, a financiran je kroz program Obzor Europa, planirano je razvijanje mjera koordinacije i potpora za reformu procjene istraživanja i istraživača u istraživačkim organizacijama (Research Performing Organisations – RPOs) i organizacijama za financiranje istraživanja (Research Funding Organisations – RFOs) prema sustavu koji potiče i nagrađuje istraživače da prakticiraju otvorenu znanost.

Koordinator projekta je Plataforma Oceánica de Canarias (PLOCAN) iz Španjolske, a uz Sveučilište u Rijeci kao projektnog partnera, u projektnim aktivnostima sudjeluje i Sveučilišna knjižnica Rijeka. Upravo iz tog razloga, i stručnjaci s našeg sveučilišta mogu se uključiti u ovu ekspertnu skupinu. Prijavite se!

Skip to content