KATEGORIJE

Postavljena izložba plakata ”Mladi znanstvenici i umjetnici”

12.04.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

Na riječkome je Korzu u srijedu, 12. travnja 2023. otvorena izložba plakata ”Mladi znanstvenici i umjetnici”. Izložba je postavljana na vanjskim izložbenim panelima povodom obilježavanja 20. obljetnice osnutka Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a u sklopu obilježavanja 50. obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci.

Izložbom je predstavljeno 20 znanstvenika i znanstvenica te umjetnika i umjetnica, koji su početkom svoje znanstvene odnosno umjetničke karijere bili među prvim dobitnicima Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci kao mladi znanstvenici odnosno umjetnici. Izložba nagrađenih (mladih) znanstvenika i umjetnika dio je programa obilježavanja i slavlja nekoliko značajnih obljetnica za riječku akademsku zajednicu – 20 godina osnivanja Zaklade Sveučilišta u Rijeci, 50 godina djelovanja Sveučilišta u Rijeci i 390 godina visokog obrazovanja u Rijeci. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, a bit će postavljena na riječkome Korzu do 24. travnja 2023.

Izložbu su otvorili: ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Gordan Jelenić te zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, prof.

Skip to content