KATEGORIJE

Potpisan Sporazum o suradnji

18.12.2020. / vijesti / o sveučilištu

Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet u Rijeci potpisali su 17. prosinca 2020. godine Sporazum o suradnji kojim se utvrđuje međusobna suradnja ​na području odgoja i obrazovanja, stručne djelatnosti koju zajednički ili pojedinačno organiziraju ili provode te ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa.

Sporazumne strane surađivat će u područjima provođenja programa i projekata iz područja odgoja i obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja odgojno-obrazovnih radnika, razvijanja suradnje između dviju institucija u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja, zajedničkog organiziranja i sudjelovanja na konferencijama, stručnim skupovima i edukacijama, stručno-istraživačkim projektima i istraživačkim aktivnostima te ostalim oblicima suradnje od zajedničkog interesa.

Suradnja će se ostvarivati kroz aktivnosti koje obuhvaćaju razmjenu stručnih znanja i iskustva, provedbu edukacija, osiguranja stručnih predavača, izradu i provedbu edukativnih metoda i edukativnih materijala te drugih aktivnosti karakterističnih za razvoj i implementaciju navedenih programa.

Sporazum o suradnji potpisali su čelnici institucija: dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i prof. dr. sc. Lidija Vujičić, dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Temeljem navedenoga Sporazuma može se očekivati znanstvena i stručna suradnja sveučilišnih profesora i viših savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje s krajnjim ciljem unaprjeđivanja kvalitete ranog i predškolskog te primarnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

bty
bty
Skip to content