KATEGORIJE

Potpisano ‘Jedro podrške’

05.06.2024. / vijesti / sport

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je na konferenciji za medije, održanoj danas, 5. lipnja 2024. u hotelu ”Bonavia’, a na kojoj je najavljen program ovogodišnje ”Fiumanke” te supotpisala ‘Jedro podrške’. Tradicionalna se i ove godine jubilarna 25. ”Fiumanka” otvara YUFE regatom i studentskom regatom, koja se održava treću godinu zaredom te također postaje tradicionalna.

Fiumanka je istinski brend ovoga grada i drago nam je što smo joj se priključili, kako studentskom regatom, tako i ove godine prvi puta YUFE regatom. Naši će partneri sa svih 10 europskih sveučilišta, članova Saveza YUFE, sudjelovati na regati, u sklopu radnog posjeta našem Sveučilištu. Ponosni smo što će na studenskoj regati sudjelovati čak 16 posada. Simboli mora, rijeke, vode, kapljice… važni su za naše Sveučilište, kako i vrijeme osnutka prvih studija u Rijeci, tako i danas, naglasila je rektorica Prijić Samaržija.

Na konferenciji je predstavljeno sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave. Fiumanka će i ove godine dokazati da je više od regate. Atraktivni sadržaji na moru i kopnu, pojačani bogatim programom proslave Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, privući će u Rijeku brojne posjetitelje, jedriličare, gospodarstvenike i medije.

Pokrovitelji i suorganizatori Fiumanke – Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera i ovoga puta su naglasili značaj Fiumanke u okretanju Rijeke moru kao i promociji Rijeke i Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije. Snažnu podršku ovogodišnjoj Fiumanki dala je Hrvatska turistička zajednica kako bi njezina jedra zaplovila punim zamahom u novo organizacijsko poglavlje.

Fiumankina jedra snažno su utkana u identitet lokalne zajednice i poslovne planove brojnih sponzora koji ju podupiru. Fiumanki se svake godine joj se pridružuju brojni gospodarski subjekti koji žele dati doprinos razvoju ideje o zajedničkom projektu i besplatnoj regati za sve sudionike, a Fiumanka im to uzvraća kvalitetom organizacije i vrhunskom promocijom destinacije. Ljubav prema moru s Fiumankom dijele ACI Gitone, Jadrolinija, Lürssen Dizajn Centar Kvarner, Rijeka Gateway, Decathlon, PIK Rijeka, Kerver i Peugeot Auto centar Select. Za sigurnost regate i praćenje s mora bit će na raspolaganju Lučka kapetanija Rijeka, JPS i tvrtka Dezinsekcija.

Zahvaljujući medijskoj regati, Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje još od 2007. godine, a od 2013. godine u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom: HRT je na različite načine uključen u Fiumanku. Osim što sudjelujemo u produkciji i izvještavanju s regate, HRT-ova posada već godinama uspješno sudjeluje na medijskoj regati što neće izostati ni ove godine, a otišli smo i korak dalje u suradnji pa se press centar 25. Fiumanke nalazi u prizemlju naše zgrade, rekla je ravnateljica riječkog HRT centra Irena Hrvatin.

Medijsku podršku Fiumanki dat će brojni medijski pokrovitelji i pratitelji među kojima su: Adriatic Sailor, Burin, Burza nautike, Europlakat, Extravagant, Fiuman, Kanal Ri, Kigo, Kvarnerski.com, Laganini FM, La Voce, Life, Moja Rijeka, Morski.hr, Nacional, Navigare, Novi list, Novinet mreža, ORF, Outdoor Akzent, Pomorski radio Bakar, RAI, Radio Otok Krk, Radio Korzo, Radio Rijeka, Regate.com, Rijeka danas, Ri portal, Ri prsten, Sport.Com, Stilueta, Teklić, Torpedo media, TV Zelina i brojni drugi.

Skip to content