KATEGORIJE

Potpisivanje sporazuma i radni posjet

29.06.2023. / vijesti / međ. suradnja

U ponedjeljak, 26. lipnja 2023., u organizaciji Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Prigoda, u posjetu Sveučilištu u Rijeci bio je direktor agencije Business Upper Austria iz Linza g. Kalus Oberreiter sa suradnicima. Radi se o regionalnoj razvojnoj agenciji koja potiče razvoj na znanju utemeljenih inovacija u bliskoj suradnji akademskog i gospodarskog sektora. Uspješnost djelatnosti agencije ogleda se u činjenici da se u Gornjoj Austriji čak 80 % sredstava za istraživanje i razvoj osigurava ulaganjima iz gospodarstva.

Austrijsku su delegaciju ugostili: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika, direktor projekta EDIH Adria mr. sc. Damir Medved te koordinatorica EDIH-a gđa Tamara Grubiša .

Tijekom posjeta su razmijenjena iskustva o suradnji sveučilišta s dionicima iz gospodarskog i javnog sektora te su identificirane mogućnosti konkretnih zajedničkih aktivnosti već do kraja 2023. godine. Rektorica Prijić Samaržija je u ime projektnog konzorcija EDIH Adria potpisala i Sporazum o suradnji s EDIH projektom AI5production – AI driven digital transformation of SMEs towards Industry 5.0 production processes, koji je predstavljao g. Christian Wögerer. Mr. sc. Damir Medved detaljnije je prezentirao aktivnosti EDIH Adrie, dok je direktor Prigode. g. Vedran Kružić kolege upoznao s inovacijskim aktivnostima u regiji.

Posjet austrijske delegacije nastavljen je i u utorak, 27. lipnja kada su kolege posjetili poduzetnički inkubator Kaspi u Kastvu, gdje je kao predstavnik našeg Sveučilišta bio prisutan prorektor Zelenika.

Skip to content