KATEGORIJE

Poziv na info dan – Vesna Venture Capital

26.04.2024. / vijesti / inovacije

Vesna Venture Capital, investicijski fond za financiranje transfera tehnologije, održat će info dan 7. svibnja 2024. u 10:00 sati u prostorima STEP RI-ja, Radmile Matejčić 10 (Kampus). Info dan je namijenjen znanstvenicima i poduzetnicima kojima je potrebna financijska podrška za inovativne projekte.

Vesna Venture Capital investicijski je fond usmjeren na transfer tehnologije i komercijalizaciju inovacija u ranoj fazi. Riječ je o prvom deep tech fondu u središnjoj i istočnoj Europi, a iznosi 50 milijuna eura i djeluje na području Hrvatske i Slovenije.  

Fond je otvoren za projekte iz ciljanih sektora (klima i zaštita okoliša, napredni materijali, AI/ICT) te će ulagati u komercijalizaciju inovacija u ranoj fazi (proof of concept), ali i u inovacije kojima je potrebno skaliranje.

Uz financijski okvir za razvoj inovativnih koncepata i pokretanje poslovanja, financiranim projektima na raspolaganju su i mentoriranje u poslovanju te pristup širokoj mreži partnera, s ciljem poticanja suradnje između akademske i gospodarske zajednice.

Sudjelovanje je besplatno. Više informacija kao i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Skip to content