KATEGORIJE

Poziv na znanstveni skup INFCON24

03.10.2024. / vijesti / znanstvenici

U petak i subotu, 8. i 9. studenog 2024. na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci održat će se 3. Znanstveni skup doktorskih studenata informatike INFCON24. Središnja aktivnost skupa bit će izlaganja znanstvenoistraživačkih radova doktorandica i doktoranada. Radovi se predaju u obliku proširenog sažetka duljine 1 do 2 stranice teksta, a svi detalji objavljeni su na mrežnoj stranici skupa. Radovi će biti objavljeni u zborniku sažetaka INFCON24.

Pored izlaganja radova, cilj znanstvenog skupa je umrežavanje i razmjena iskustava među doktorandicama i doktorandima čija su istraživanja vezana uz informatiku, računarstvo i druga srodna područja i polja. 

Istaknuta tema ovogodišnjeg skupa INFCON24 je primjena generativne AI u znanstvenim istraživanjima, stoga ćemo na skupu ugostiti dvoje pozvanih predavača s izlaganjima na tu temu. Pozvani predavači dat će pregled suvremenih AI alata, asistenata i chatbotova koji mogu pomoći u učinkovitijem provođenju istraživanja na doktorskom studiju. Kroz njihove prezentacije sudionici će imati priliku vidjeti konkretne primjere primjene alata temeljenih na umjetnoj inteligenciji u znanstvenoistraživačkom radu. 

Pozivamo sve zainteresirane doktorandice i doktorande da se prijave i sudjeluju na skupu INFCON24 te iskoriste priliku za stjecanje novih znanja i umrežavanje s kolegama. 

Skip to content