KATEGORIJE

Poziv stručnjacima za sudjelovanje u savjetovanju pri razvoju EU misije Novog europskog Bauhausa

21.08.2023. / vijesti / eu projekti

Europska komisija objavila je poziv stručnjacima za pridruživanje u Odbor za misiju u svrhu savjetovanja pri razvoju potencijalne buduće misije u Novom europskom Bauhausu.

Novi europski Bauhaus (eng. The New European Bauhaus – NEB) inicijativa je Europske komisije, pokrenuta 2021. godine, koja u cilju ima učiniti gradska područja održivima, inkluzivnima i atraktivnima, doprinoseći tako boljoj kvaliteti života njihovih građana.

S fokusom na inovaciju, predložena misija Novog europskog Bauhausa teži transformaciji gradskih područja kako bi djelovali kao “živi laboratorij” za inovaciju, time usavršavajući postojeće standarde i razvijajući nove standarde življenja, što bi s druge strane pružilo smjernice za razvitak regulativa i javne nabave.

Odbor za misiju potencijalne buduće misije sastojat će se od 15 stručnjaka iz različitih područja, kao što su područje poslovanja, javne uprave, znanosti, istraživanja i inovacija, kulture, građanskog angažmana te organizacija građanskog društva diljem Europe i šire.

Prijave su otvorene do 29. kolovoza 2023. godine do 12:00 sati, a prijavni obrazac je dostupan na poveznici.

Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici Europske unije.

Izvor: Portal Europske unije

Skip to content