KATEGORIJE

Poziv volonterima

17.03.2020. / vijesti / djelatnici

Drage kolege, 

Suočeni smo s novonastalom situacijom COVID-19 koja je promijenila naše životne navike. U trenutnoj životnoj situaciji  najvažnija mjera je zaštiti sebe i druge, biti solidaran i raditi najbolje što se može u trenutnim okolnostima. 

Iznimno je važno da oni koji pripadaju rizičnim skupinama – stariji od šezdeset godina, kronični bolesnici i ljudi s oslabljenim imunološkim sustavom – i oni koji su nedavno putovali u inozemstvo ostanu u izolaciji i izbjegavaju kontakt s drugim osobama. 

Svjesni smo da samoizolacija otežava osnovne životne zadatke poput nabavke namirnica, sanitarnih proizvoda i lijekova te zadatke poput iznošenja smeća ili šetanja kućnih ljubimaca. Sveučilište u Rijeci ima odgovornost i obavezu pomoći ljudima u izolaciji u obavljanju ovih zadataka. Pritom je važno da ostanemo odgovorni i maksimalno zaštitimo sebe i druge. 

Ovim putem pozivamo Vas da se uključite u mrežu volontera Sveučilišta u Rijeci i u ovim trenutcima pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Sve oni koji su u mogućnosti pomoći (studenti, djelatnici) pozivamo da ispune obrazac u nastavku i prijave se u mrežu volontera. 

OBRAZAC

Skip to content