KATEGORIJE

Poziv za iskaz interesa “100 regionalnih inovacijskih dolina”

05.04.2023. / vijesti / inovacije

U cilju jačanja europskih inovacijskih ekosustava i bolje povezanosti dionika u inovacijama diljem Europe, Europska komisija je za vrijeme konferencije Partnerstva za regionalne inovacije održane krajem ožujka, objavila poziv za iskaz interesa za regionalne inovacijske doline (eng. Regional Innovation Valleys). Pozivom se žele ojačati regije koje ostvaruju slabije rezultate u području inovacija, a sve u cilju rješavanja gorućih društvenih izazova i jačanja kohezija.

Kao vodeća inicijativa u okviru Novog Europskog programa za inovacije (eng. New European Innovation Agenda), regionalne inovacijske doline usredotočit će se na rješavanje inovacijskog jaza korištenjem dubokih tehnoloških inovacija. Cilj je identificirati 100 regija koje nastoje poboljšati koordinaciju i usmjerenje svojih ulaganja i politika u području istraživanja i razvoja na regionalnoj razini te potaknuti suradnju na međuregionalnim inovacijskim projektima.

Poziv za iskaz interesa otvoren je do 18. rujna 2023.

Poziv se može iskazati popunjavanjem prijavnog obrasca, a više informacija o pozivu dostupno je na mrežnim stranicama Komisije.

Skip to content