KATEGORIJE

Poziv za prijave: YERUN Open Science Awards

15.11.2021. / vijesti / YERUN

Istraživač ste ili član osoblja s jednog od sveučilišta iz mreže YERUN? Vi ili vaš tim pokrenuo je aktivnosti na temu otvorene znanosti na instituciji? Ne propustite priliku i prijavite se za YERUN Open Science Awards!

YERUN Open Science Awards nastoji poticati i nagrađivati inicijative za otvorenu znanost u cijeloj Mreži. YERUN željno iščekuje sve prijave koje će pokazati i/ili poticati praksu različitih aspekata otvorene znanosti, kao što su otvoreni pristup informacijama, javno djelovanje, razvoj vještina potrebnih za otvorenu znanost, itd. Prijave su otvorene do 14. prosinca 2021.

Nagrade su usmjerene na inicijative koje podupiru znanstvenu zajednicu da usvoji i provodi načela otvorene znanosti u svom radu, a koje provode sljedeće kategorije:

– istraživači (timovi ili pojedinci)
– administrativno osoblje ili stručne službe (timovi ili pojedinci)
.

Odabrani prijedlozi svojoj će instituciji donijeti novčanu nagradu od 5000 eura (za svaku nagradu – dvije nagrade godišnje), koja će se koristiti za daljnji razvoj i unaprjeđenje postojeće inicijative ili provedbu nove inicijative na temu otvorene znanosti.

Dvije nagrađene inicijative bit će pozvane da svoj rad prezentiraju na događaju u organizaciji YERUN-a. Sve ostale prihvatljive inicijative bit će predstavljene na posebnome mjestu na internetskoj stranici i biltenu YERUN-a.

Detaljnije informacije o postupku prijave dostupne su na službenoj stranici YERUN-a.

Skip to content