KATEGORIJE

Poziv na radionicu pisanja MSCA IF projektnih prijedloga

24.05.2019. / vijesti / eu projekti

Jednodnevna radionica pod nazivom „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“ održat će se 12. lipnja 2019. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 10:00 sati.

Program radionice možete pogledati ovdje.

Cilj radionice je predstaviti koncept projektne prijave za Obzor 2020. MSCA Individualne stipendije te sudionike upoznati s viđenjem projektnog prijedloga očima evaluatora. Kroz praktične savjete i uvid u koncept projektnog prijedloga, sudionici će moći primijeniti naučeno kako bi prepoznali prednosti i nedostatke vlastitih projektnih prijedloga.

Radionica je namijenjena prvenstveno iskusnim istraživačima (doktori znanosti, odnosno istraživači s više od 4 godine istraživačkog iskustva) koji namjeravaju prijaviti Individualnu stipendiju 2019. godine.

Rok za prijavu na radionicu je 3. lipnja 2019., a prijaviti se možete putem sljedeće poveznice.

U cilju učinkovite pripreme za sudjelovanje na radionici kroz praktičan zajednički rad, prijavljeni sudionici će mailom primiti e-learning materijale. Raspored dostave e-learning materijala je:

  • 4. lipnja – Pozdrav i predstavljanje treninga, pregled i osnove MSCA stipendija
  • 5. lipnja – Pisanje prijave: IMPACT – zašto je učinak najvažniji dio prijave
  • 6. lipnja – Pisanje prijave: EXCELLENCE – kandidata, mentora i prihvatne institucije
  • 7. lipnja – Pisanje prijave: IMPLEMENTATION – ekosustav uspješnog projekta
  • 8. lipnja – Tehnička pravila i dokumentacija
  • 9. lipnja – Kad i kako napisati ETHICS samoprocjenu

Kako bi bili primljeni na radionicu, sudionici će trebati odgovoriti na nekoliko pitanja čiji su odgovori pokriveni u dostavljenim materijalima. Prijavljeni sudionici koji neće proći zadane materijale neće moći sudjelovati na radionici.

Ukoliko planirate prijavu na Obzor 2020. MSCA IF natječaj toplo preporučamo sudjelovanje na ovoj radionici koja vam uvelike može pomoći u pripremi kvalitetnog projektnog prijedloga!

Dan nakon radionice održat će se okrugli stol pod nazivom Moje Marie Curie postdoc iskustvo. Više informacija o okruglom stolu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Skip to content