KATEGORIJE

Pravila o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa

07.05.2021. / vijesti / eu projekti

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs donio je 27. travnja 2021. godine Odluku o uspostavljanju Pravila o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa.

Pravila o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa uspostavljaju se s ciljem postizanja institucionalne raznolikosti, osnaživanja mladih znanstvenika i inovatora na sudjelovanje u COST programu te usuglašavanja nacionalne prakse s politikama i pravilima COST programa.

Pravila o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa stupaju na snagu danom donošenja Odluke o uspostavljanju Pravila o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao nadležno tijelo Republike Hrvatske za COST program, zadržava pravo izmjene i dopune predmetnih pravila.

Europsku suradnju u znanosti i tehnologiji – COST program (eng. European Cooperation in Science and Technology) karakteriziraju takozvane COST akcije, koje u pravilu traju četiri godine. Akcije (COST projekti) unutar COST programa imaju interdisciplinarni i otvoreni karakter, što omogućava sudjelovanje i malim i srednjim poduzetnicima, znanstvenicima, ali i nevladinim organizacijama te drugim, za akciju relevantnim, pravnim subjektima i/ili javnim ustanovama (npr. bolnicama, domovima zdravlja, školama i sl.).

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI