KATEGORIJE

Predavači sa Sveučilišta u Georgiji u Rijeci

06.05.2019. / vijesti / međ. suradnja

Predavači s Instituta za visoko obrazovanje Sveučilišta u Georgiji, SAD, dr. Leslie S. Gordon i izv. prof. dr. sc. Timothy R. Cain borave u Rijeci od 6. do 8. svibnja 2019. gdje će, u sklopu programa Erasmus+ K107: Mobilnost studenata i osoblja između partnerskih i programskih zemalja, održati trodnevni mini-tečaj pod nazivom ”Pitanja profesionalizacije profesorskog zvanja: poučavanje i rad na globalnim sveučilištima” (engl. Issues in the Professionalization of Professoriate: Teaching and Working in Global Universities) namijenjen studentima poslijediplomskih doktorskih i specijalističkih studija Sveučilišta u Rijeci.

Profesori su osmislili predavanja s prikladnim temama: trendovi u doktorskom obrazovanju, izazovi u objavljivanju znanstvenih i stručnih radova, kulturni i generacijski pogledi na akademski integritet i akademsku slobodu, izazovi s kojima se susreću mladi znanstvenici i nastavnici, izrada predmetnog nastavnog plana na temelju ishoda učenja i druge teme.

Na mini-tečaj prijavilo se 57 sudionika – studenti i profesori s Ekonomskog, Filozofskog, Građevinskog, Pomorskog i Pravnog fakulteta te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Svi će polaznici tečaja dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Profesori Gordon i Cain dolaze u pratnji gđe. Suzanne R. Graham koja će u srijedu, 8. svibnja 2019. u Američkom kutku u ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu održati neformalno predavanje o stranim studentima na Sveučilištu u Georgiji te ukratko objasniti postupak upisa.

Nakon svojeg kratkog boravka u Rijeci američki gosti odlaze u Zagreb, na Institut za razvoj obrazovanja, gdje će ih dočekati izvršni direktor IRO-a Ninoslav Šćukanec Schmidt i dr. sc. Lucia Brajković koja je upravo na Sveučilištu u Georgiji doktorirala u području istraživanja i politike visokog obrazovanja.

Skip to content