KATEGORIJE

Predavanje Timothyja Williamsona „Post-truth politics and the idea of truth”

20.05.2022. / vijesti / o sveučilištu

U sklopu tjedna posvećenog proslavi 49. obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci pozivamo vas na predavanje pod nazivom „Post-truth politics and the idea of truth” koje će održati Timothy Williamson, Wykeham Professor of Logic, Faculty of Philosophy, University of Oxford Fellow of New College Oxford

u petak, 20. svibnja 2022. s početkom u 14.00 sati u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci (1. kat, Trg braće Mažuranića 10, Rijeka).
Pridružite nam se na ovom zanimljivom predavanju i zajedno proslavimo ovogodišnji Dies Academicus!

Timothy Williamson rođen je u Uppsali u Švedskoj 1955. godine. Nakon dodiplomskog studija matematike i filozofije i doktorata iz filozofije na Sveučilištu u Oxfordu radi kao profesor filozofije na Trinity Collegeu u Dublinu i University Collegeu u Oxfordu, ali i profesor logike i metafizike na Sveučilištu u Edinburghu. Od 2000. zaposlen je kao Wykeham profesor logike na Sveučilištu u Oxfordu.

Bio je predsjednik Aristotelijanskog društva od 2004. do 2005. godine. Član je Britanske akademije (FBA), Norveške akademije znanosti i književnosti, član Kraljevskog društva Edinburgha (FRSE) i strani počasni član Američke akademije umjetnosti i znanosti.

Njegova područja interesa uključuju modalnu i epistemičku logiku, prirodu logičkih posljedica, epistemologiju, metafiziku, filozofiju jezika i metafilozofiju.

Skip to content