KATEGORIJE

Predstava u HNK za djelatnike UNIRI

16.05.2022. / vijesti / djelatnici

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u petak, 13. svibnja 2022. održana je predstava za djelatnike Sveučilišta u Rijeci. Predstava je održana povodom Dana Sveučilišta u Rijeci, a njome se uprava Sveučilišta željela zahvaliti djelatnicima Sveučilišta te laureatima, dobitnicima zahvalnica i priznanja, nagrađenim studentima i nastavnicima u protekle dvije (pandemijske) akademske godine. Ovim je događanjem započelo i obilježavanje Dana Sveučilišta u Rijeci – 49. Diesa Academicusa.

Djelatnici su imali prigodu pogledati komediju Williama Shakespearea ”Na Tri kralja ili kako hoćete” u režiji Franke Perković, u adaptaciji Gorana Ferčeca, s Tanjom Smoje i Edijem Ćelićem u glavnim ulogama.

Nakon dvije pandemijske godine, smatrali smo da bi nam svima dobro došlo malo ‘terapije umjetnošću’, obratila se kratko prije predstave rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija te istaknula uvijek dobru i plodnu suradnju Sveučilišta i Kazališta, koje je i stručna i nastavna baza Sveučilišta u Rijeci.

Čak petoro glumaca, koji su danas dio našeg ansambla, završili su studij gluma, ili kako mi to volimo reći ‘školu glume’ na Akademiji primijenjenih umjetnosti na vašem Sveučilištu. Već tijekom studija mnogi su od njih surađivali s nama i oni danas sudjeluju u generacijskoj transformaciji Kazališta, rekao je intendant kazališta dr. sc. Marin Blažević.

Skip to content