KATEGORIJE

Predstavljanje dokumenta ”Rethinking Academic Careers: cultural change as a key bottleneck to be addressed”

17.06.2022. / vijesti / YERUN

YERUN s velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresirane na online predstavljanje dokumenta na temu Rethinking Academic Careers: cultural change as a key bottleneck to be addressed koje će se održati 1. srpnja od 10.30 do 12.30 (CEST).

Tim dokumentom YERUN nastoji pridonijeti sadašnjem radu Europske unije na reformi procjene istraživanja. Od ožujka 2021. YERUN vrlo blisko surađuje s Europskom komisijom na oblikovanju te inicijative dajući svoj doprinos objavljivanjem dokumenta o stajalištu o procjeni istraživanja (studeni 2021.). Na poziv Europske komisije YERUN se uključio u rad središnje skupine koja podupire izradu europskog sporazuma čiji je cilj okupiti pojedinačne organizacije za financiranje istraživanja, organizacije koje se bave istraživanjem i nacionalna/regionalna tijela za procjenu koja će se uključiti u koaliciju koja nastoji reformirati postojeći sustav procjene istraživanja.

Kulturna je promjena neophodna, no kako se pripremiti? Kako integrirati nova načela i kriterije procjene u naše istraživačke kulture? Koje će korake različiti akteri morati poduzeti?

To su samo neka od pitanja na koja YERUN želi odgovoriti i o kojima će biti riječ na predstavljanju. Predstavnici Europske komisije predstavit će stanje EU inicijative, a sudionici će moći ponuditi svoje ideje i viđenje budućnosti te inicijative.

Više informacija o događaju dostupno je u programu, a za sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavni obrazac.

Skip to content