KATEGORIJE

Predstavljanje programa CERV i Kreativna Europa – Kultura

13.10.2021. / vijesti / eu projekti

Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo kulture i medija dana 15. listopada 2021. godine održat će predstavljanje programa Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) i Kreativna EuropaKultura. Informativni dan održati će u Prezentacijskom centru parka prirode Lonjsko polje od 10:00 do 12:00 sati.

Ured za udruge Vlade RH predstavit će mogućnosti financiranja neprofitnog i javnog sektora u financijskom razdoblju 2021.-2027. kroz novi program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV). Program CERV namijenjen je zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju.

Program Kreativna Europa – potprogram Kultura koji obuhvaća sve kulturne i kreativne sektore (osim audiovizualnog i filmskog) i jedini je mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima. S 50 % većim proračunom u odnosu na prethodno programsko razdoblje (2014. – 2020.) Kreativna Europa ulaže u aktivnosti koje jačaju kulturnu raznolikost, doprinose oporavku i odgovaraju na potrebe i izazove kulturnih i kreativnih sektora, pomažući im pri tom da postanu digitalniji, zeleniji, otporniji i uključiviji.

Broj sudionika je ograničen te je sudjelovanje moguće isključivo uz prethodnu prijavu, a više informacija o događaju dostupno je na poveznici.

Opisi programa CERV i Kreativna Europa – Kultura mogu se naći na mrežnim stranicama.

Skip to content