KATEGORIJE

Predstavljanje Strateškog inovacijskog programa EIT-a za razdoblje 2021.-2027.

14.05.2021. / vijesti / eu projekti

Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), u suradnji s portugalskim predsjedništvom Vijećem EU, organizira predstavljanje Strateškog inovacijskog programa za razdoblje 2021. – 2027. pod nazivom New EIT Strategy to Power Europe’s Largest Innovation Network, a koje će se održati 14. lipnja 2021. godine.

S proračunom od gotovo 3 milijarde eura za razdoblje 2021. 2027., EIT će pokrenuti oporavak gospodarstva te zelenu i digitalnu tranziciju za održivije i otpornije društvo. EIT djeluje putem zajednica znanja i inovacija koje okupljaju poduzeća, sveučilišta i istraživačke centre u cijeloj Europi.

Na događaju je planirano predstavljanje novih prilika za inovacije u suradnji sa zajednicom EIT-a (eng. EIT Community) inovatorima, poduzetnicima te organizacijama iz gospodarskog, obrazovnog i istraživačkog sektora.
Najavljeni govornici uključuju Mariyu Gabriel, povjerenicu za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, Manuela Heitora, portugalskog ministra znanosti, tehnologije i visokog obrazovanja te Gioiu Ghezzi, predsjednicu Upravnog odbora EIT-a.

Interaktivan događaj bit će održan u hibridnom obliku te je, uz virtualno, moguće i fizičko sudjelovanje u Bragi, Portugal.

Program događanja je dostupan na poveznici. Sudjelovanje na događaju je besplatno, a registrirati se možete na poveznici.

Skip to content