KATEGORIJE

Predstavljen je program rada ERC-a za 2021. godinu

24.02.2021. / vijesti / eu projekti

Predstavljen je program rada Europskog istraživačkog vijeća (ERC) za 2021. godinu, koji je ujedno i prvi program rada u okviru programa Obzor Europa, novog europskog okvirnog programa za istraživanja i inovacije za razdoblje 2021. – 2027.

Plan rada za ERC uključuje tri glavna poziva na podnošenje prijedloga za pionirske istraživačke aktivnosti s ukupnim proračunom od 1,9 milijardi eura.

Natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava objavljivat će se prema kalendaru programa rada:

  • 25. veljače će biti objavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za mlade istraživače („Starting Grants”), koja su namijenjena vrhunskim istraživačima za pokretanje vlastitog istraživačkog tima ili programa. Poziv za koji je na raspolaganju proračun od 619 milijuna eura bit će otvoren do 8. travnja.
  • 11. ožujka natječaj za bespovratna sredstva za nove neovisne istraživače („Consolidator Grants”), koji proširuju vlastiti neovisni istraživački tim ili program, u iznosu od 633 milijuna eura. Rok za prijave je 20. travnja.
  • 20. svibnja natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za priznate neovisne istraživače („Advanced Grants”). Proračun iznosi 626 milijuna eura, a rok za prijave je 31. kolovoza.

Više informacija o programu rada ERC-a za 2021. godinu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Skip to content