Predstavljen Katalog znanja UNIRI

”Katalog znanja” sjajan je primjer suvremenog alata za umrežavanje istraživanja, a zadaća nas koji smo partneri Sveučilištu u Rijeci da umreženim znanjem zajedno razvijamo nove proizvode s jakim inovativnim potencijalom”, kazao je Ivo Usmiani, mag. pharm, predsjednik Uprave ”Jadrana – galenskog laboratorija” d. d. Rijeka na današnjem predstavljanju ovog novog izdanja Sveučilišta u Rijeci.

Riječ je o ”Katalogu znanja” koji obuhvaća 320 tekućih projekata, a koji je UNIRI tiskalo na engleskom jeziku kao fizičko izdanje, te na engleskom i hrvatskom jeziku kao e-izdanje.

Predstavljanje je održano u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci, a u sklopu 17. redovite Sjednice SVIIP-a – Stručnog vijeća za internacionalizaciju, istraživanja i projekte UNIRI, kojim predsjeda prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alen Ružić, koji je i glavni urednik ovog izdanja.

Prigodno se obratila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija u ime izdavača: ”Već duže vrijeme primamo prijedloge iz zajednice da treba napraviti neki popis, objediniti na jednome mjestu naša znanje i ekspertize. Upravo zato odlučili smo tiskati ovaj katalog. Želimo njime predstaviti naše ključne kapacitete: ljudske resurse, odnosno znanstvenike koji na tim projektima rade. Partneri poput JGL-a od iznimne su nam važnosti i nadam se da ćemo takvih partnera imati sve više. Katalog prikazuje zaista širok dijapazon tema istraživanja, a za ta istraživanja izdvajamo više od 6 milijuna kuna godišnje. Parafrazirat ću našeg partnera, g. Usmianija, kada se osvrnuo na ovo izdanje: Snaga jednog grada jest u njegovoj intelektualnoj snazi”, zaključila je rektorica.

Prorektor Ružić predstavio je sam katalog: ”Uz knjigu se nalazi i stick s digitalnim verzijama na engleskom i hrvatskom jeziku, a njihova je prednost mogućnost pretraživanja. Također, izradili smo i bookmark s adresom mrežnih stranica, gdje će biti moguće pratiti izmjene. Navedeni su i kontakti institucija i voditelja projekata, kako bi se olakšalo umrežavanje i kontakti.”

Pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, prof. pozdravio je skup u ime partnera Sveučilišta u Rijeci – Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadine te naglasio da Županija razvoj i obogaćivanje ovog kraja vidi u pametnoj specijalizaciji i suradnji sa Sveučilištem.