KATEGORIJE

Predstavljen program Obzor Europa

25.03.2021. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je 23. ožujka 2021. godine nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa. Predstavljanje je održano virtualnim putem s preko 800 registriranih sudionika.

Obzor Europa predstavlja vodeći program za istraživanje i inovacije Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027. godine s ukupnim proračunom od oko 95,5 milijardi EUR.

U sklopu nacionalnog predstavljanja, predstavnici Europske komisije su, uz opći pregled strukture, predstavili i pojedine dijelove Programa, poput misija, partnerstava, Europskoga inovacijskog vijeća te financijskih novosti u odnosu na provedbu projekata. Također, s obzirom na izniman interes sudionika, predstavnici Komisije odgovarali su na čitav niz pitanja sudionika, čime su pokušali potaknuti sudionike na prijavljivanje u sklopu programa Obzor Europa te ih informirati o mogućnostima Programa. 

Održano je i predstavljanje nacionalnoga sustava potpore sudjelovanju u programu Obzor Europa predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja tijekom kojeg je predstavljena struktura nacionalnoga sustava potpore i uloga pojedinih dionika koji ga čine, nedavno pokrenuta nacionalna službena stranica programa Obzor Europa, kao i planirane mjere kojima se želi osnažiti koordinacija, sudjelovanje i uspjeh hrvatskih prijavitelja u programu Obzor Europa. 

Prezentacije s predstavljanja dostupne su na sljedećim poveznicama:
Widening Participation and Strengthening European Research Presentation 
European Innovation Council Presentation
Missions and Partnerships Presentation
New Financial aspects of Horizon Europe Presentation

Skip to content