KATEGORIJE

Predstavljene prakse riječkog sveučilišta

22.03.2022. / vijesti / diversity

U sklopu aktivnosti regionalnog projekta „University and Gender Mainstreaming“ – UNIGEM u Sarajevu su od 14. do 17. ožujka 2022. godine održana dva dvodnevna seminara za koordinatore/ice projekta, članove/ice novoosnovanih sveučilišnih tijela za rodnu ravnopravnost te drugo sveučilišno osoblje.   

Na seminaru je sudjelovalo 90-ak predstavnika/ica sa 17 sveučilišta iz regije – Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske – okupljenih projektom.   

Seminar su vodile Daria Glavan Šćulac, dipl. iur., i Ana Tomaško Obradović, prof., stručnjakinje s rektorata riječkog sveučilišta, a adresirane su teme uvođenja i provedbe rodno osviještenih politika na institucijama visokog obrazovanja, s naglaskom na osobitosti prijenosa znanja i iskustava Sveučilišta u Rijeci na usporediva okruženja partnerskih institucija koje se nalaze u različitim fazama strukturne podrške uvođenju i provedbi rodno osviještenih politika.    

Edukatorice su sudionicima/cama prenijele i iskustva sudjelovanja Sveučilišta u Obzor 2020 projektu „Podrška i provedba planova za rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici i istraživanju“ – SPEAR, procesa donošenja Plana za rodnu ravnopravnost te praktične primjere uvođenja rodne dimenzije u institucijska pravila, procedure i prakse.   

U okviru ovih dvodnevnih seminara radionice o suvremenim oblicima mizoginije i seksizma održala je prof. dr. Jasmina Husanović s Univerziteta u Tuzli.   

Skip to content