KATEGORIJE

Predstavnici Sveučilišta Južne Indiane posjetili Rijeku

26.05.2023. / vijesti / međ. suradnja

Delegacija Sveučilišta Južne Indiane (USI), koju čine rektor dr. sc. Mohammed Khayum, dr. sc. Sudesh Mujumdar, dekan Poslovne škole Romain, te dr. sc. Dinko Bačić, osnivač USI BiometriX Discovery Laba i posebni savjetnik za partnerstva pri Poslovnoj školi, posjetili su Sveučilište u Rijeci u petak, 26. svibnja 2023. godine.

Na Rektoratu ih je ugostio prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika, uz dekana Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Sašu Drezgića i prodekana za nastavu Tehničkog fakulteta izv. prof. dr. sc. Jonatana Lergu, ujedno i predstojnika Centra za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima suradnje i partnerstvu temeljenom na strateškim prioritetima dvaju sveučilišta, virtualnoj suradnji (u obliku online predavanja, radionica, seminara), razmjeni studenata i istraživačkim laboratorijima u poslovnim školama s fokusom na biometrijske podatke. Američki kolege iznijeli su i svoje iskustvo s akreditacijom koju provodi nevladina organizacija AACSB (engl. Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Dr. sc. Bačić rodom je iz Osijeka, no sada radi kao profesor u Chicagu (Loyola University). Budući da je prvih nekoliko godina akademske karijere proveo u Indiani, i dalje njeguje dobre odnose s bivšim kolegama te pomaže u realizaciji novih projekata i sklapanju strateških partnerstva sa sveučilištima diljem svijeta, uključujući i ona u Hrvatskoj.

Kolege iz Indiane Rijeku su posjetili u sklopu svojega trodnevnog boravka u Hrvatskoj, a posjetit će i Opatiju, gdje će sudjelovati u ovogodišnjoj konferenciji MIPRO.

Skip to content