Prijave dolaznih Erasmus studenata u zimskom semestru 2019./2020.

Sveučilište u Rijeci je 10.06.2019. zaključilo rok za dostavu prijava incoming Erasmus studenata za zimski semestar akademske godine 2019./2020. Prijavljeno je 140 studenata na 11 sastavnica, a prijave pristižu i nakon roka.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolaze tri studenta s Hochschule Düsseldorf iz Njemačke, zatim s Polytechnic Institute of Bragança iz Portugala, te s University of Ljubljana iz Slovenije.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset i osam studenata: jedan student iz Njemačke, s Osnabrück University, jedan student iz Češke s Jan Evangelista Purkyně University in Ústí nad Labem,  dva studenta iz Latvije, s University of Latvia, deset studenta iz Poljske s University of Social Sciences and Humanities Warsaw, University of Wrocław, University of Opole te s University of Silesia in Katowice, šest studenta iz Italije s Universita Degli Studi Di Milano,  University of Chieti Pescara, Unvierstiy of Padova, Ca’ Foscari University of Venice,  jedan student iz Španjolske s University of the Basque Country, zatim dva studenta iz Nizozemske i to sa Saxion University of Applied Sciences i University of Groningen, jedan student iz Turske s Kocaeli University, tri studenta iz Portugala s Universidade do Minho i Instituto Superior Miguel Torga (ISMT) Coimbra, te jedan student iz Rumunjske s University of Craiova.

Na Ekonomskom će fakultetu  na studijski boravak dolazi trideset i jedan student: jedan student iz Mađarske s University of Miskolc, četiri iz Francuske s Université Claude Bernard LYON, Audencia Business School Nantes i Institut Superieur Gestion (ISG) Paris, zatim deset iz Španjolske s University of Huelva, University of the Basque Country, Universidad de Zaragoza, Universitat de València, Universidad de Oviedo, jedan student iz Latvije s University of Latvia, tri iz Poljske s Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego W Warszawie te s Wroclaw University of Economics, jedan student iz Grčke s University of Piraeus, tri iz Slovačke s University of Economics In Bratislava i Matej Bel University in Banská Bystrica, jedan student iz Finske s Tampere University, jedan iz Turske s Istanbul Gelisim  University te četiri studenta iz Rumunjske s National University of Political Studies and Public Administration Bucharest i Bucharest University of Economic Studies.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu  u  2019./2020. studirati će trideset i osam studenata: četiri iz Njemačke s Jade Hochschule i Heilbronn University, dva iz Slovačke s Unviersity of Economics in Bratislava, dva studenta iz Italije s Free University of Bozen-Bolzano i University of Naples “Parthenope”,  jedan student iz Portugala s Universidade Europeia, osam studenata iz Španjolske s University of Deusto, Universidad Rey Juan Carlos Madrid, TecnoCampus Mataró-Maresme , Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, jedan iz Češke s Charles University, zatim pet studenta iz Poljske s University of Gdansk i Poznań University of Economics and Business, tri studenta iz Velike Britanije s Liverpool John Moores University i University of Greenwich, jedan student iz Finske sa Satakunta University of Applied Sciences, dva s Malte sa University of Malta, četiri studenata iz Litve s Vilniaus Kolegija,  zatim četiri iz Rumunjske s Bucharest University of Economic Studies i Transilvania University of Brasov, te jedan iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica.

Na Medicinski fakultet dolazi četiri studenta iz Portugala i to s University of Porto i iz Poljske Medcial University of Lodz.

Na Odjel za informatiku dolazi jedan student s Universidad de La Laguna iz Španjolske.

Na Učiteljski fakultet dolaze dva studenta iz Španjolske s University of Zaragoza.

Pomorski fakultet ugostiti će devet studenata: jednog studenta iz Grčke s University of Pireus, jednog iz Slovačke s Technical University of Košice, zatim četiri iz Poljske s Gdynia Maritime University, jednog studenta iz Litve s Lithuanian Maritime Academy, dva iz Španjolske s Escuela de Ingeniería de Bilbao.

Na Pravni fakultet će doći sedamnaest studenta, jedan iz Norveške s The Arctic University of Norway, osam iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow, s Charles University i s University of Opole, jedan student  iz Mađarske s Eötvös Loránd University, zatim tri iz Italije s University of Trento, jedan iz Francuske s Université Catholique de Lille, dva iz Slovačke s Trnava University te jedan iz Grčke s University of Pireus.

Na Tehnički fakultet dolazi šest studenta: dva iz Austrije s Fachhochschule Kufstein, jedan iz Češke s University of West Bohemia, te jedan iz Italije s University of Bologna i dva iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Španjolske te podjednako iz  Italije i Portugala.

Za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. trenutno je nominirano 28 incoming studenta. Rok za ljetni semestar je 10.11.2019. tako da se očekuje još velik broj prijava.