KATEGORIJE

Prijave za novi ciklus programa cjeloživotnog učenja „Informacijski alati za istraživače“

16.04.2024. / vijesti / OPUS

Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane znanstvenike i istraživače Sveučilišta u Rijeci da se prijave na program cjeloživotnog učenja „Informacijski alati za istraživače“.

Program se održava s ciljem proširivanja znanja i vještina u korištenju suvremenih alata za upravljanje znanstvenim informacijama potrebnima u istraživačkom radu, kao i alata za učinkovito predstavljanje znanstvenih radova široj znanstvenoj i društvenoj zajednici u cilju povećanja znanstvene produktivnosti i globalne vidljivosti rezultata znanstvenih istraživanja.

Trajanje programa: od 22. do 26. travnja 2024.

Uvjeti pohađanja programa: Završen sveučilišni diplomski studij.

Opis programa: Program se sastoji od pet predmeta koji kronološki prate proces izrade, objavljivanja i vrednovanja znanstvenog rada. Polaznici mogu odabrati pohađanje jedne, više ili svih radionica. Program se održava kao dio aktivnosti projekta OPUS (Open and Universal Science) koji razvija mjere koordinacije i podrške za reformu vrednovanja znanstvene djelatnosti prema sustavu koji potiče i nagrađuje istraživače da preuzmu prakse otvorene znanosti. 

Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Skip to content