KATEGORIJE

Prijavi se na radionicu izgradnje suhozida na Učki

28.06.2021. / vijesti / studenti

Udruga Dragodid i ove će godine, u suradnji s Parkom prirode Učka i Općinom Mošćenička Draga, organizirati međunarodni, volonterski suhozidni kamp Petrebišća XII. Kamp će se održati od 31. srpnja – 8. kolovoza 2021. u napuštenom ljetnom selištu Petrebišća na Učki. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane studente i mlade profesionalce da svoje prijave dostave do 1. srpnja.

Sudionici će:
– naučiti osnove suhozidne gradnje
– naučiti oblikovati kamen malim ručnim alatom
– sagraditi suhozid ”iz nule”
– obnavljati seoske kućice, suhozidnu i drvenu infrastrukturu
– sudjelovati u međunarodnom neformalnom suhozidnom natjecanju i natjecanju u balotama!

Kome je radionica namijenjena?
Radionica je namijenjena studentima i mladim profesionalcima koji se bave prostorom, gradnjom i baštinom, te koje zanimaju tradicionalne tehnike gradnje, rad i zabava u prirodi. Od ukupno 20 mjesta na radionici 15 će se popuniti kroz ovaj poziv, a 5 kroz francusku baštinsku volontersku mrežu REMPART.
Za ostale zainteresirane su (uz najavu) dobrodošli kraći jedno/dvo-dnevni posjeti. Sudionici moraju biti punoljetni.

Kako je organiziran kamp?
Smještaj tijekom radionice je u vlastitim šatorima i vrećama na lokaciji, u kampu na livadi s podosta hlada. Nema tople i tekuće vode a količina potrošnje vode je ograničena. Veliki šator služi kao kuhinja i zajednički dnevni boravak. Tuš je kamperski a WC poljski, pobliže šumski. GSM signal postoji ali je slab a struja se koristi samo za punjenje baterija. Na raspolaganju su tri obroka dnevno, od čega jedan ili dva kuhana. Vegetarijanci su dobrodošli. Dnevna zaduženja sudionika uključuju pomoć u pripremi hrane te održavanje reda u kampu i selu.

Osim radnog programa, organizatori su pripremili program predavanja i razgovora o ruralnom graditeljskom naslijeđu i vezanim temama, kao i pješačku i planinarsku turu po Parku Prirode Učka.

Iznos participacije: 350 kn. Jezik radionice engleski/hrvatski. Prijave do 1. srpnja 2021. na info@dragodid.org. Više informacija: www.dragodid.org/najavaannouncing-petrebisca-xii/

Skip to content