KATEGORIJE

Prijavi se za YUFE STUDENTSKO PUTOVANJE (Student Journey)

12.10.2022. / vijesti / yufe

YUFE programi nude studentima mogućnost da prošire svoje horizonte. Mreža 10 mladih europskih sveučilišta nudi im mogućnost da pohađaju kolegije diljem Europe, volontiraju i razvijaju profesionalne vještine. Marina Martin Blanco, trenutno živi u Njemačkoj i pohađa kolegije diljem Europe. Ona se nada da će program biti jedan korak naprijed prema ostvarenju budućih ciljeva.

Jesi li zainteresiran/a za YUFE, ovogodišnje prijave traju od 12. rujna do 30. listopada 2022. Posjeti YUFE web stranicu za više informacija.

Marina je iz Španjolske studentica dvopredmetnog studija Prava i Poslovne administracije na Sveučilištu Carlos III u Madridu. Iako je već I dvopredmetni studij dovoljno izazovan, Marina je svejedno odlučila pridružiti se YUFE priči. Upravo zbog toga nije oklijevala kada je pročitala o YUFE programu u sveučilišnom newsletter-u već se odmah prijavila: “Bila sam znatiželjna, tako da sam odmah posjetila YUFE web stranicu i veoma se brzo uvjerila da se prijavim”.

YUFE otvara vrata

Najvažniji razlog zašto se Marina pridružila YUFE studentskom putovanju je prilika da razvija vještine koje će joj biti korisne u budućnosti: “Uzbudljivo je raditi na vlastitim vještinama. Razvijanjem poslovnih vještina i učenjem novih jezika, mogu se prijaviti za radna mjesta u europskim institucijama”.

Već je sudjelovala u brojnim aktivnostima YUFE programa koje joj pomažu u postizanju zadanih ciljeva: “Ovaj semester pohađam dva dodatna kolegija: Globalna pravda na Sveučilištu u Antwerpu, i Privlačnost tržišta rada na Sveučiištu Nicolaus Copernicus u Poljskoj”. Marina je također slušala predavanja YUFE Akademije o poduzetništvu, bankarstvu i blagostanju. Ali njezino putovanje ne završava ovdje: “Također, uskoro planiram započeti učenje Francuskog jezika”.

Razmjena: fizički i online

YUFE mreža dopušta studentima da studiraju diljem Europe. Prednosti online kolegija su veoma jasne: putovanje više nije obavezno da bi studirao u različitim državama odjednom. Dobro je znati da i dalje postoji mogućnost fizičke razmjene, što je Marina i iskoristila: “Jako sam zahvalna na ovim mogućnostima. Upoznavanjem međunarodnih studenata, i tijekom fizičke razmjene i online, dobila sam mogućnost istraživati nove ideje i razmjenjivati znanje. To je izvanredna prilika”.

Motivirajuće i korisno

Oblikovanje vlastitog studijskog programa može se činiti komplicirano, ali YUFE pruža podršku studentima i pomaže im tijekom cijelog procesa: “Veoma ih je lako kontaktirati. Kad god sam imala pitanje brzo su odgovorili i pomogli mi u pronalaženju pravog odgovora”. Također, Marina je u stalnom kontaktu i s drugim studentima: “Imamo različite WhatApp grupe. Na taj način si međusobno pružamo podršku I pomažemo kada god netko naiđe na neki izazov, od različizih kolegija, predavanja ili bilo što povezano sa studentskim životom”.

Pronađi sve o YUFE studentskom putovanju na sljedećoj poveznici. Pridruži se YUFE mreži i otkrij svijet različitih mogućnosti.

Skip to content