KATEGORIJE

Prikupljeno više od 12 tisuća kuna

11.04.2019. / vijesti / o sveučilištu

U ponedjeljak, 25. ožujka 2019. službeno je zaključena i humanitarna akcija Rijeke psihologije i to uručenjem prikupljenih sredstva prim. Tatjani Šepić, dr. med., pročelnici Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Za taj je Zavod ovom akcijom prikupljeno više od 12 tisuća kuna.

Prikupljenih 12.112,00 kuna bit će utrošeno za nabavu instrumenata za ugradnju botulina u glasnice čime će riječka bolnica biti prva u Hrvatskoj koja će moći izvesti taj zahvat, istaknula je pročelnica Zavoda. Dosad su se pacijenti na ovakve zahvate slali u UKC Ljubljanu na kojem su educirani riječki stručnjaci.

Osim što je izrazila zadovoljstvo doprinosom Rijeke psihologije ovakvoj mogućnosti za KBC Rijeka, Ines Jakovčić, predsjednica organizacijskog odbora manifestacije, posebno se zahvalila svim volonterima koji su sudjelovali u provedbi same humanitarne akcije. Radilo se o 28 volontera, studenata Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci koji su utrošili 283 sata rada dežurajući na štandovima na kojima su se prodavali promotivni materijali manifestacije. Osim volonterima, Jakovčić se zahvalila svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji osme Rijeke psihologije: izvoditeljima i posjetiteljima programskih aktivnosti, pokroviteljima, medijima i članovima organizacijskog odbora.

Da podsjetimo, u sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održano je ukupno 90 programskih aktivnosti: 36 predavanja, 35 radionica, 7 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 tribine, 2 pub kviza, 2 prodajno-promotivna štanda, 1 promocija, 1 znanstveni kafić, 1 konferencija i otvaranje. U izvođenju programa sudjelovala su 94 psihologa, 23 stručnjaka drugih profila i 10 studenata psihologije. Aktivnosti su održane na 57 lokacija u Rijeci i 14 gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji. Teme su bile vrlo raznolike i zanimljive, a u prilog tome govori i činjenica kako je zabilježeno 1675 sudionika programskih aktivnosti.

Skip to content