KATEGORIJE

Privremena lista za ljetni semestar – isplata subvencija ak. god. 2021./2022.

26.07.2022. / vijesti / studenti

Sveučilište u Rijeci u 2021./2022. akademskoj godini dodijelit će najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna 2021. do 15. srpnja 2022. godine u skladu s kriterijima za dodjelu subvencija koji su sastavni dio ovog poziva, a za što je u proračunu Sveučilište osiguralo 400.000,00 kn i time postalo jedino Sveučilište u Republici Hrvatskoj koje dodatno pored Ministarstva znanosti i obrazovanja subvencionira smještaj studenata te tako olakšava pristup visokom obrazovanju.

Privremenu listu za ljetni semestar možete preuzeti ovdje.

Krajnji rok za podnošenje prigovora je srijeda, 3. kolovoza 2022. U obzir će se uzimati prigovori poslani isključivo s osobne elektroničke adrese vezane za elektronički identitet AAI@EduHr. Kontakt adresa za nejasnoće i dodatne informacije te predaju prigovora je subvencija@sz.uniri.hr. Svi prijavljeni, na email će zaprimiti poruku s lozinkom.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti ovdje.

Prema priopćenju Studentskog centra Rijeka plaćanje mjesečne stanarine vrši se na sljedeći način:

Ako korisnik smještaja iseljava iz objekata smještaja tijekom akademske godine, naknada za smještaj će mu se obračunati na sljedeći način:

  • ako iseli do 15. u mjesecu, plaća polovicu naknade za smještaj,
  • ako iseli nakon 15. u mjesecu plaća naknadu za smještaj za cijeli mjesec.
  • Ako korisnik smještaja useljava u objekte smještaja tijekom akademske godine, naknada za smještaj će mu se obračunati na sljedeći način:
  • ako useli do 15. u mjesecu, plaća naknadu za smještaj za cijeli mjesec,
  • ako useli nakon 15. u mjesecu plaća polovicu naknade za smještaj

S obzirom na plaćanje mjesečne stanarine izvršen je obračun, na način ako ste platili stanarinu za pola mjeseca, student ostvaruje pravo na pola mjesečne subvencije.

Porezni tretman subvencije studenata za smještaj u studentskom domu, ovdje.

Odluka Senata, ovdje.

Skip to content