KATEGORIJE

Priznanja najboljim sportašima

08.11.2023. / vijesti / sport

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u utorak, 7. studenog 2023. održana ja svečanost dodjele priznanja i nagrada najboljim studenticama sportašima i studentima sportašima Sveučilišta u Rijeci u protekloj godini: najuspješnijim studenticama i studentima sportašima na međunarodnim, nacionalnim i lokalnim natjecanjima te voditeljima i sastavnicama UniSport lige. Svečanost je predvodila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, a uz nju su nagrade uručivali i prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić i Viktor Moretti, nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture i dopredsjednik Riječkog športskog sveučilišnog saveza.

Ogromna je količina ljubavi prema sportu, energije, truda i vremena koju ulažete u svoja postignuća i to pored svojih redovitih obveza. Hvala vam na svemu što činite za Sveučilište u Rijeci, jer vaši uspjesi su i naši uspjesi. Svjesni smo da sveučilišni sport u Hrvatskoj nije na zadovoljavajućoj razini pa smo prošle godine donijeli smjernice za razvoj sporta, s naglasnom na tjelesnoj aktivnosti i rekreaciji. Želimo potaknuti naše studente na više tjelesne aktivnosti. U Hrvatskoj je općenito niska razina tjelesne aktivnosti, ali nažalost i na Sveučilištu u Rijeci, jer se samo četvrtina studenata aktivno bavi tjelesnim aktivnostima. Sveučilište u Rijeci je nedavno osnovalo Centar za sport, nakon dugo vremena pokušavanja pronalaženja administrativnog okvira za organizaciju sportskih djelatnosti. Bili smo domaćini dva svjetska i četiri europska događanja. Pokazali smo kako imamo kapacitete za to. Vjerujem da će ovaj Centar doprinijeti tome da budemo jača i bolja podrška svima vama, istaknula je rektorica Prijić Samaržija.

Pehar za najbolji fakultet UniSport lige u ukupnom poretku ove je godine osvojio Medicinski fakultet u Rijeci.
Za 2021./2022. akademsku godinu najboljom studenticom sportašicom proglašena je Iva Radizlović s Pravnog fakulteta, najboljim studentom sportašem Dorian Jeličić s Pomorskog fakulteta, a Marta Despotović s Medicinskog fakulteta najboljom voditeljicom.
Za 2022./2023. akademsku godinu najboljom studenticom sportašicom proglašena je Ivana Baraba s Medicinskog fakulteta, najboljim studentom sportašem Bernard Hršak s Medicinskog fakulteta, a najboljim voditeljem Luka Rakovac s Tehničkog fakulteta.

Popis svih nagrađenih možete pronaći OVDJE.

Skip to content