KATEGORIJE

Profesor Bojan Čukić izabran za dekana Fakulteta za računarstvo i informatiku (CCI) Sveučilišta Sjeverne Karoline

23.11.2022. / vijesti / o sveučilištu

Prof. dr. sc. Bojan Čukić, počasni profesor Sveučilišta u Rijeci, izabran je za dekana Fakulteta za računarstvo i informatiku (CCI) Sveučilišta Sjeverne Karoline.

Profesor Čukić pridružio se Sveučilištu Sjeverne Karoline u Charlotteu 2014., gdje je postao voditelj Odsjeka za računarstvo i informatiku. Tijekom svoga mandata obnašao je mnoge vodeće uloge, a treba izdvojiti dvije: pomoćnik dekana za preddiplomske studije i uspješno studiranje te izvršni direktor University-wide Data Science Initiative CCI-a.
Također je suosnivač tvrtke NexID Biometrics LLC, koja je komercijalizirala rješenja za tzv. anti-spoofing solutions for biometric systems.

Čukić je magistrirao i doktorirao na Sveučilištu u Houstonu. Njegovi istraživački interesi uključuju softversko inženjerstvo s naglaskom na verifikaciju i validaciju, otporno računalstvo, sustave provjere autentičnosti i biometriju. Imao je opsežnu istraživačku karijeru s više od 250 recenziranih publikacija. Njegovo je istraživanje prepoznato nagradom Tycho Brahe i nagradom za izvanredan projekt NASA-inog Ureda za sigurnost i osiguranje misije.

Čestitamo profesoru Čukiću na novoj poziciji i ponosni smo što je prof. Čukić počasni profesor Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content