KATEGORIJE

Proglašeni pobjednici provog COOPAthona

30.10.2020. / vijesti / sveučilište i društvo

Proglašeni su pobjednici prvog virtualnog COOPAthona – natjecanja u razvoju društveno korisnih ideja.

STEPRI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci održao je proteklog vikenda, od 23. do 25. listopada 2020. svoj prvi virtualni COOPAthon. Sedam timova intenzivno je radilo s mentorima na razvoju i razradi svojih ideja i projekata koji adresiraju društvene probleme.

Prvo mjesto osvojila je Dubrovkinja s privremenom riječkom adresom, Paulina Perušina, magistra ekonomije, specijalizirana za Održivi razvoj turizma, svojom idejom Reuse Design Centra. Paulina je razvila ideju o posredovanju između onih koji bi se htjeli riješiti predmeta (dobavljača) i onih kojima predmeti trebaju (kupaca).

Drugo mjesto osvojili su Sandra Horvat i Alex Katunar sa svojom idejom o Mobilnoj Učionici – aplikaciji namijenjenoj djeci s problemom disleksije sa svrhom olakšanog učenja kroz igru. Spoj Sandre Horvat, socijalne radnice i psihoterapeutkinje i Alexa Katunara, mladog studenta engleskog jezika te književnosti i filozofije donio je dobru ideju popraćenu odličnim planom realizacije.

Treće mjesto osvojili su Ivan Bavčević, David Šegić, Luka Radiković i Marijan Hodak sa svojom OMNI Akademijom fokusiranu na duhovni i emocionalni razvoj svojih polaznika. Oko ove ideje su se okupili kreativci šarolike pozadine, životnog iskustva i interesa, što je rezultiralo trećim mjestom.

Prva tri mjesta nastavljaju dalje na državno finale u svibnju 2021, gdje će se boriti za prvu nagradu koja će ih poslati na studijsko putovanje u Veliku Britaniju.

Bilo je tu i drugih izvrsnih ideja: Virtualni baby sitting od Fabijana Čakanića, Kotač promjene od Mariann Makrai, NAM emotivna higijena od Igora Mošića i Aleksandra Puače te Smještaj djece bez roditeljske skrbi u dobi od 18+ od Ksenije Lovrenčić.

Boris Golob, direktor STEPERI-a, Neven Tamarut, direktor razvoja poslovanja u STEPRI-u te Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije – PORIN, bili su mentori natjecanja pod čijom palicom su se ideje razvijale i razrađivale.

Žiri su sačinjavali: Sanja Vuković, izvršna direktorica PRONI centra za socijalno podučavanje u Osijeku, Nikola Kadoić, profesor na Fakultetu za organizaciju i informatiku u Varaždinu, Patricija Panić, zamjenica glavne urednice portala studentski.hr te Rene Brakus iz 46elsk, ujedno i sponzor natjecanja.

U sklopu projekta COOPower ubrzo stiže drugi COOPAthon stoga pratite STEPRI Facebook i web stranicu za detalje o natječaju.

Više informacija o COOPower projektu možete pronaći OVDJE.

STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Našim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Skip to content