KATEGORIJE

Program LIFE: Objavljen Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje projekata standardnog djelovanja

23.06.2022. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavilo je 13. lipnja 2022. godine Javni poziv za nacionalno sufinanciranje projekata standardnog djelovanja potencijalnim prijaviteljima koji se prijavljuju na natječaj Programa LIFE u 2022. godini.

Projekti koji na natječaju Programa LIFE u 2022. godini budu odabrani za financiranje sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to u visini do 50% od preostalog iznosa koje korisnik mora sam osigurati. Sufinancirat će se projekti standardnog djelovanja (Standard Action Projects-SAP) koji nastoje ostvariti specifične ciljeve Programa LIFE (stranica 12 Uredbe o uspostavi Programa za okoliš i djelovanje u području klime (LIFE)) .

Više o kriterijima i uvjetima za ostvarivanje nacionalnog sufinanciranja pronađite na poveznici.

Podsjećamo, program LIFE je instrument Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime. Europska komisija objavila je 17. svibnja 2022. godine natječaj za Program LIFE za 2022. godinu. Rok za prijavu projektnih prijedloga ovise o odabranoj vrsti aktivnosti a upute o prijavi i druge korisne informacije dostupne su na poveznici.  

Nacionalni informativni dan o Programu LIFE održan je 25. svibnja 2022. na kojem je predstavljen aktualni natječaj te i hrvatski program za sufinanciranje projekata standardnog djelovanja, a predstavljanjem tri hrvatska LIFE projekta (LIFE4GREENBROADBAND, LIFE CROLIS i LIFE CONTRA Ailanthus) iznesena su iskustva pripreme i provedbe LIFE projekata. Snimka informativnog dana dostupna je na poveznici.

Europska izvršna agencija za okoliš, infrastrukturu i klimu (CINEA), europska izvršna agencija nadležna za provedbu programa LIFE, održala je informativne sesije o aktualnom natječaju čije snimke su dostupne na poveznici.

Natječaji programa LIFE objavljeni su na portalu Funding & tender opportunities.

Skip to content