KATEGORIJE

Program LIFE: Održan Nacionalni informativni dan

20.05.2024. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao nacionalna kontakt točka za Program LIFE održalo je 10. svibnja 2024. godine Nacionalni informativni dan u Zagrebu.

Svrha Nacionalnog informativnog dana bila je predstaviti tematske prioritete ovogodišnjeg LIFE natječaja te informacije o mogućnostima financiranja u okviru Programa LIFE. 

Osim pregleda ovogodišnjeg natječaja i njegovih noviteta, moglo se saznati i o prilikama za sufinanciranje projekata od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a petero hrvatskih predstavnika LIFE projekata (LIFE OrnamentalIAS, LIFE Bauhausing, Improve River LIFE, LIFE TETIDE i LIFE H2OBUS) iznijelo je svoja iskustva s provedbom projekata i LIFE-om. Sve je završeno kratkim individualnim konzultacijama sa zainteresiranim LIFE korisnicima.

Materijali s Nacionalnog informativnog dana dostupni su na poveznici.

U suradnji s Europe Direct centrima, u svibnju su održana i regionalna predstavljanja Programa LIFE za poslovne i znanstveno-istraživačke korisnike u Rijeci, Zadru, Šibeniku i Koprivnici.

Predstavljeni su načini na koje LIFE podupire inovativna, demonstrativna rješenja koja nude jasnu korist za klimu i okoliš te su kroz primjere predstavljene vrste aktivnosti kakve LIFE sufinancira, a koje se tiču znanstveno-istraživačkih insitucija, odnosno javnopravnih tijela.

Također, predstavnici LIFE projekata predstavljali su svoje projekte i odgovarali na pitanja potencijalnih prijavitelja: LIFE Contra Ailanthus i LIFE COALREGIONS-JUSTEM u Rijeci, LIFE Restore for MDDLIFE CEESEU-DIGIT i LIFE CrOss renoHome u Koprivnici, LIFE Microfighter, LIFE ISLET i LIFE EU Sharks u Zadru te LIFE ReHabitaDinara back to LIFE i LIFE Lynx u Šibeniku.

Skip to content