KATEGORIJE

Program Noći istraživača 2022.

21.09.2022. / vijesti / znanstvenici

Glavna manifestacija projekta BLUE-CONNECT, Europska noć istraživača, bit će održana u petak, 30. rujna 2022. u pet jadranskih gradova. Centralni događaj u Rijeci bit će održan u prostoru bivšeg Exportdrva na Delti u vremenu od 17 do 22 sata.

Više od 80 znanstvenika na preko 20 postaja predstavit će svoj rad te pružiti posjetiteljima mogućnost sudjelovanja u zanimljivim predavanjima, eksperimentima i raznim interaktivnim radionicama. Program događanja prilagođen je različitim dobnim skupinama te se odvija u kontinuitetu tijekom cijelog poslijepodneva i večeri, a posjetitelji su pozvani pridružiti se u bilo kojem trenutku.

Osim manifestacije Europske noći istraživača, tijekom cijele godine održava se niz popularno-znanstvenih aktivnosti s ciljem informiranja javnosti o svakodnevnom utjecaju koji znanost ima na društvo te promoviranja glavne aktivnosti – Noći istraživača.

Neka od nadolazećih događanja uključuju ”Dan otvorenih vrata laboratorija Građevinskog fakulteta”, koji će biti održan u petak, 23. rujna od 10 do 16 sati na Fakultetu, kao i ”zagrijavanje” za Noć istraživača tijekom pub-kviza u riječkom RiverPubu, u srijedu, 28. rujna s početkom u 20.30 sati.

Cjelokupni program Noći istraživača 2022. dostupan je na mrežnoj stranici projekta jaistrazujem.hr, a informacije o događanjima moguće je pronaći i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, TikTok).

Skip to content