KATEGORIJE

Program Unger i najava konferencije

20.01.2020. / vijesti / međ. suradnja

Program Unger na Koledžu za urbane poslove ”Maxine Goodman Levin” program je urbanih centara. Osnovan je 2002. godine kao međunarodni program Unger za vođenje lokalne uprave, a misija programa bila je katalizirati obrazovni most između Koledža ”Levin” i Sveučilišta u Rijeci.

U 2010. godini Koledž i Unger Family Foundation započeli su revidirati novi smjer programa, ostajući vjerni dugogodišnjem radu i povijesti Ungera, kako u Clevelandu, tako i u Hrvatskoj. Danas program služi za potporu i poticanje gospodarskog i društvenog razvoja kroz neovisna istraživanja te građansko obrazovanje i angažman.

Konferencija Digitomics bit će održana od 24. do 26. lipnja 2020. u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. To je konferencija o ekonomiji digitalne transformacije u Hrvatskoj. Glavna tema konferencije za 2020. godinu je ”Monetarna i fiskalna politika na raskrižju”. Zainteresirani pojedinci pozvani su poslati svoje sažetke radova na razmatranje. Prijava i sažetci radova trebaju stići do 1. ožujka 2020., a rane prijave traju do 1. travnja 2020. Program Unger partner je ove konferencije.

Kako Koledž ”Levin” nastavlja sa širenjem partnerstva sa Sveučilištem u Rijeci kroz program Unger, dvije su njihove profesorice – prof. dr. sc. Wendy Kellogg i izv. prof. dr. sc. Tatyana Guzman – imenovane su vanjskim suradnicama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Program Unger služi za poticanje gospodarskog i društvenog razvoja kroz suradnička istraživanja i edukacijske razmjene. Program surađuje s Centrom za ekonomski razvoj na Državnom sveučilištu Cleveland i Centrom za podršku pametnim i održivim gradovima Sveučilišta u Rijeci. Nedavni projekti dovršeni su u sljedećim područjima: razvoj energetike, nafte i plina, inovacije i poduzetništvo, teritorijalno-administrativna reforma lokalne uprave, reforma poreznog sustava, uredba o privatnom javnom partnerstvu (JPP), regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj lokalnih vlada naklonjenih poslovanju.

Mrežna stranica konferencije

Skip to content